Yhteystiedot

Kierti
Koivumäentie 1 B
06450 Porvoo

milja@kierti.fi

040 5605804

Tuotteet

Bambuinen tiskirätti, "Kelim" koralliMaanläheistä lämpöä keittiöön. Design Milja Ottosson   Lisää tietoja tuotteestaLue lisää »

Bambuinen tiskirätti/siivousliinavihrea_keto_taittamaton_200px.jpg

Kestävä ja pestävä tiskirätti on kotimaista bambujoustofroteeta. Kaksinkertaista kangasta oleva rätti on erittäin imukykyinen. Rätin voi pestä 60 asteessa, ja se kestää pesuja lähes loputtomasti. Bambuinen tiskirätti ei ala helposti tuoksumaan tunkkaiselle.

Koko n. 19 cm x 25 cm.

Vinkki: Kuivanakin erinomainen pölyjenpyyhintäliina!

Kiertin bambuisilla tiskiräteillä on ollut tyytyväisiä käyttäjiä jo vuodesta 2008! Kokonaan valmistettu Suomessa.

Materiaali: bambu ja polyesteri

 

Hamppuinen tiskirätti/siivousliinakannu_keltavihrea_200px1.jpg

Hamppu-puuvillainen liina on bambuista isompi ja ohuempi. Se kuivuukin aivan hujauksessa. Ja tuttuun tapaan tämäkin rätti kestää kuudenkympin konepesuja ihan loputtomiin saakka.

Hamppu on bambun tavoin luontaisesti antibakteerinen materiaali.  Materiaali tuntuu käteen hieman karhealta, mikä takaa, että tästä tiskirätistä löytyy hankaustehoa. Hampun hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös kasvatuksen ekologisuus!

Vinkki: Tämä rätti on leivontapäivän pelastus, sillä tällä saat leivonta-alustan vaivattomasti puhtaaksi!

Käsinpainettu ja Suomessa valmistettu.

Hamppuisen tiskirätin koko on n.24 cm x 24 cm. Rätti pysyy kauniina kun kuosittelet sen pesun jälkeen hyvin.

Materiaali: hamppu-puuvillaa 87 % ja polyesteria 13 %

 

Bambuinen lattiapyyhin

Kestävä ja pestävä lattiapyyhin on kotimaista bambujoustofroteeta.kierti_lattiapyyhkimet_ja_sinin_lasta_300px.jpg

Koko n. 25 cm x 40 cm.

Lattiapyyhin on erittäin monikäyttöinen tuote:

-Lapsiperheet pitävät sen aina käsillä, sillä pyyhin imaisee lattialle kaatuneet maidot hujauksessa, ja ruokapöydän alusen saa pyyhkäistyä helposti puhtaaksi

-Lattiapyyhin sopii käytettäväksi myös monitoimimopin kanssa suurten lattiapintojen pesuun

-Erittäin toimiva pölyjen kuivamoppauksessa

Kaksinkertaisesta kankaasta oleva pyyhin on erittäin imukykyinen. Sen voi pestä 60 asteessa, ja se kestää pesuja lähes loputtomasti.

Materiaali: bambu ja polyesteri

Kokonaan valmistettu Suomessa

 

 

Eettisyys

 

Kierti tarjoaa kestäviä vaihtoehtoja kodin arkeen. Perusajatuksena on, että tuotteet ovat pestäviä ja uudelleen käytettäviä kymmeniä, ellei jopa satoja kertoja. Tuotteen pitkä käyttöikä on aina kestävän kehityksen kannalta järkevää.

Olemme pyrkineet valitsemaan eettisiä vaihtoehtoja myös kun etsimme materiaalia tuotteisiimme.

Käyttämämme bambukankaat valmistetaan Suomessa. Bambu on heinäkasvi, joka kasvaa kuin rikkaruoho, hyvin nopeasti ja yleensä ilman lannoitteita. Se ei puuvillan tapaan vaadi keinokastelua, vaan kasvaa hyvin niukalla vedellä. Lisäksi sillä on kyky sitoa kasvaessaan paljon hiilidioksidia ja se myöskin torjuu eroosiota sitomalla hyvin maaperää. Näistä syistä bambu on verrattain ekologinen kuitu. Lisäksi se on luonnostaan antibakteerinen, ja sopii mainiosti kodinhoitovälineisiin. Bambukankaan varjopuolia ovat raskas jalostus ja raaka-aineen pitkä kuljetusmatka Aasiasta. Jalostukseen etsitään jatkuvasti puhtaampia ja energiatehokkaampia keinoja.

 

Hamppu puolestaan on yksi vanhimmista ja ekologisimmista kangaskuiduista. Sekä sen kasvatus että jalostus on yleensä hyvin puhdasta verrattuna vaikkapa puuvillaan. Kuituhamppu on eri lajike kuin päihdeaineena käytettävä hamppu. Suomi oli hyvin tuottavaa hampunviljelyaluetta vielä toisen maailmansodan aikaan. Hamppua käytettiin paljon mm. laivojen purjeisiin ja köysiin sillä sen kosteudensietokyky on loistava. Hampussa on myös samoja hyviä antibakteerisia ominaisuuksia kuin bambussakin. Käyttämämme hamppukangas on nyt Suomessa valmistettua!

Kiertin kankaat värjätään öko tex 100 -standardit täyttävillä väreillä. Nämä värit eivät sisällä raskasmetalleja tai mitään karsinogeenisia aineita. Standardi on tiukin öko tex -standardeista ja se tarkoittaa, että tekstiili sopii pikkuvauvoillekin.

Kaikki kankaamme painetaan ja tuotteemme ommellaan Suomessa, aikuisin käsin.

Jos haluat kysyä lisää eettisyydestä tai ekologisuudesta koskien tuotteitamme, ota yhteyttä, sillä kerromme mieluusti lisää!

 

Hoito-ohjeita ja vinkkejä

Usein kysytään, kuinka usein Kiertin tiskirättejä pitäisi pestä. Tähän on vaikea antaa vastausta, sillä paras pesutarpeen indikaattori on oma nenä. Kun rätti alkaa haiskahtaa, on parasta heittää se pyykkiin ja ottaa puhdas tilalle.  Vaihto kerran-pari viikossa lienee ihan hyvä nyrkkisääntö. Näitä rättejä voi todellakin pestä aivan arastelematta niin usein kuin vain pyykkikone kotona käy (kuudessakympissä, hätätapauksessa myös neljässäkympissä ellei rätti ole todella likainen).

Muutama vinkki jotta tiskirätti säilyisi mahdollisimman hyvin raikkaana:

-Rätti kannattaa huuhdella hyvin kuumalla ja aina lopuksi kylmällä vedellä. Rätti on huomattavasti raikkaampi näin, lisäksi kylmä vesi poistaa valkuaisainepitoisen lian lämmintä paremmin.

-Varsinkin bamburätti kannattaa vääntää todella kuivaksi. Hyvin väännetty ja ilmavasti ripustettu rätti kuivuu n. 7 tunnissa (eli yön aikana) täysin kuivaksi. Jos rättisi kuivuu huomattavasti hitaammin, kannattaa kokeilla vääntää se vielä paremmin.

-Jos haluat muutamassa tunnissa kuivuvan rätin, on hamppuinen rätti bambuista parempi vaihtoehto.

-Halutessasi voit pestä rätin välillä tiskialtaassa astianpesuaineella.

Jos kuitenkin tuntuu, että rätti haiskahtaa muutaman päivän päästä, ei kannata taistella asian kanssa. Kiertin tiskirätit on suunniteltu usein pestäviksi, eikä mikään estä ottamasta puhdasta rättiä käyttöön vaikkapa joka aamu. Likapyykkiin menevällä rätillä voi mennessään pyyhkäistä tahrat keittiön lattialta.

Pesujen myötä tiskirätistä tulee imukykyisempi, mutta se alkaa myös kuivua nopeammin. Kuitu ikäänkuin oppii ottamaan vastaan ja luovuttamaan kosteutta nopeammin. Pesut siis todella tekevät tuotteelle vain hyvää.

Huuhteluaineen käyttö ei ole kiellettyä, mutta se heikentää rätin imukykyä. Vaikeisiin tahroihin voi kokeilla tahranpoistoaineita, kuten sappisaippuaa. Rasvaisiin ruokatahroihin voi tehota käsitiskiaine.

Kuosittele tiskirätti pesun jälkeen kosteana. Vältä voimakasta rumpukuivausta, sillä se kutistaa tuotteita. Hellävarainen rumpukuivaus alhaisella lämmöllä on sallittu, mutta suosittelemme narukuivatusta.