Eettisyys

Läpinäkyvyys – lähituotanto – ekologisuus

Mistä tuotteemme ovat peräisin, kuka ne on tehnyt ja missä?

Kiertin tuotteet valmistetaan mahdollisimman pitkälle Suomessa. Suurimmassa osassa kankaitamme materiaali tulee maahan lankana ja neulotaan täällä kankaaksi. Loput kankaista tulevat Suomeen painamattomina ja ompelemattomina kangasrullina. Osa kankaista painetaan käsin Porvoossa, osa taas koneellisesti Aitoossa käyttäen 25 % aurinkosähköä. Tuotteet ommellaan joko Porvoossa tai Pirkanmaalla ja pakataan ja tarkistetaan Porvoossa. Kaikki tuotanto tapahtuu siis aikuisin käsin. Suurimmalla osalla käyttämistämme kankaista on Öko-tex -sertifikaatti läpi koko tuotantoketjun. Tämä takaa, ettei tuotteessa ole jäämiä haitallisista aineista.

kierti-eettisyys

Mikä on tuotteiden ympäristövaikutus?

Jokaisella valmistetulla tuotteella on aina ympäristövaikutus, olipa se kuinka ekologinen tai maatuva tahansa. Tuotteiden valmistaminen vie energiaa ja luonnonvaroja, samoin kuin niiden pakkaaminen ja kuljettaminen. Siksi on ekologista tehdä pitkäikäisiä tuotteita, ja välttää kertakäyttöisyyttä. Tähän haluamme Kiertissä panostaa.

Kiertin tuotteet valmistetaan suurimmaksi osaksi nopeasti ilman lannoitteita ja myrkkyjä kasvavista kasveista, joiden ympäristövaikutus on pieni, kuten hamppu ja bambu. Käytämme myös perinteisiä, kestäviä materiaaleja, kuten pellavaa.

Ylijäämämateriaali ja kierrätys

Kiertissä kiinnitetään huomiota kierrätykseen ja ylijäämämateriaalin käyttöön. Kierrätämme kaiken jätteen kotipaikkakuntamme kierrätysohjeistuksen mukaisesti. Ylijäämämateriaalista teemme uusia tuotteita. Esimerkiksi bambuiset pesulaput on tehty tiskirättituotannosta jäävistä pakanlopuista. Olemme myös toimittaneet pienempää kangassilppua hyötykäyttöön paikalliselle nuorten pajalle.

Vältämme muovin käyttöä tuotteiden pakkaamisessa.

Lue lisätietoa materiaaleistamme täältä >>

kierti-eettisyys