Tietoa Kiertin tuotteista

Kestävään arkeen pehmeillä arvoilla

Tältä sivulta löydät tietoa tuotteistamme ja niiden materiaaleista.

kierti-tuotetietoa-2

Bambuinen tiskirätti

Bambuinen tiskirätti on Kiertin klassikko – tuotannossa jo vuodesta 2008. Tuote on kaksinkertaista kotimaista bambujoustofroteeta, ja todella imukykyinen. Sopii niin keittiöön tiskirätiksi, kuin kaikkeen kodin yleissiivoukseen. Pölyjen pyyhinnässä tämä rätti toimii pintarakenteensa ansiosta sekä kuivana että märkänä. Kovan imukykynsä johdosta tämä on hieman hitaammin kuivuva kuin hamppuinen tiskirätti, mutta ei silti ala helposti haista pahalta. Materiaali on 82 % pehmeää bambuviskoosia ja kestävyyttä on tuomassa 18% polyesteria. Pesu kuudessakymmenessä asteessa.

Valmistus: Käyttämämme bambukangas on viskoosibambu ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä. Materiaali tulee Suomeen lankana ja neulotaan kankaaksi Orivedellä. Valmis kangas painetaan käsin Porvoossa, jossa tuotteet myös ommellaan ja viimeistellään.

Bambuinen lattiapyyhin

Bambuinen lattiapyyhin on kaksinkertaista bambujoustofroteeta. Sopii sekä pölyjen kuivamoppaukseen, että kostea-/nihkeäpyyhintään. Sopii noin 40 cm leveisiin lattianpesuvälineisiin. Toki tämä pyyhin imaisee myös ihan sillään kaatuneen vesilasin tai pyyhkäisee lemmikin ja omistajan kurajäljet eteisestä. Materiaali on 82 % pehmeää bambuviskoosia ja kestävyyttä on tuomassa 18% polyesteria. Pesu kuudessakymmenessä asteessa.

Valmistus: Materiaali tulee Suomeen lankana ja neulotaan kankaaksi Orivedellä. Valmis kangas painetaan käsin Porvoossa, jossa tuotteet myös ommellaan ja viimeistetään.

kierti-tuotetietoa
kierti-materiaalit

Tietoa materiaalista

Bambuviskoosinen joustofrotee

Käyttämämme bambukangas on viskoosibambu ja sitä valmistetaan viskoosin kehruumenetelmällä. Bambu on maailman nopeimmin kasvava kasvi (jopa puolesta metristä metriin päivässä), eikä se vaadi paljoa lannoitteita eikä torjunta-aineita. Näin nopeasti kasvaessaan bambu myös sitoo ilmasta runsaasti hiilidioksidia. Viskoosibambu on antistaattista ja pehmeää, ja siksi miellyttävää käytössä. Se saattaa kuitenkin nukkaantua hieman. Viskoosibambu on allergisoimaton, hengittävä ja biologisesti hajoava. Mikä parasta, se ei tiskirättikäytössä ala helposti haiskahtaa! Käyttämämme bambu on viljeltyä (Aasiassa), eikä siksi pois minkään eläimen ruokalistalta.

Hamppuinen tiskirätti

Hamppuinen tiskirätti on karheampi, ja sopii hyvin kaikkeen hankaukseen – naarmuttamatta kuitenkaan pintoja. Lapsiperheiden suosikki! Erään vakioasiakkaamme sanoin: ”Tällä lähtee jopa se sementoitunut puuro syöttötuolista”. Hamppuinen tiskirätti on yksinkertaista kangasta ja kuivuu nopeasti. Materiaali on 88% hamppu-puuvillasekoitetta ja 12% polyesteria. Pesu kuudessakymmenessä asteessa.

Valmistus: Materiaali tulee Suomeen lankana ja neulotaan kankaaksi Orivedellä. Silloin tällöin tuotannossa on myös kangaseriä, joita ei ole neulottu Suomessa. Valmis kangas painetaan käsin Porvoossa, jossa tuotteet myös ommellaan ja viimeistetään.

kierti-tuotetietoa
kierti-tuotetietoa
kierti-tuotetietoa
kierti-tuotetietoa

Tietoa materiaalista

Hamppupuuvillainen joustofrotee

Hamppu on vanha purjeiden, köysien ja muiden kosteudenkestoa vaativien tekstiilien materiaali. Se kestää hyvin mikrobeja ja kuivuu melko nopeasti. Siksipä se soveltuukin hyvin myös tiskirättikäyttöön. Hamppu on erittäin ekologinen kasvatettava, ja sen kasvattaminen kuitukäyttöön onkin alkanut jälleen yleistyä. Hamppuisessa tiskirätissämme käytettävä hamppu on eurooppalaista alkuperää. Sen höysteenä on puuvillaa vaihtelevasti Keski-Aasian tai Lähi-Idän alueelta ja kestävyyttä tuomassa pieni määrä polyesteria.

kierti-tuotetietoa
kierti-tuotetietoa

Tencelinen tiskirätti

Tencelinen tiskirätti on tuoteperheemme uusin tulokas. Tuote on yksinkertaista kotimaista tencel-joustofroteeta ja tiskirättiperheemme suurin (28 cm x 28 cm). Tämä tiskirätti kuivuu nopeasti vaikka omaakin hyvän imukyvyn, eikä ala haiskahtaa nopeasti. Hankaustehoakin löytyy mukavasti. Materiaali on 100 % puusta valmistettua tencel -kuitua. Pesu kuudessakymmenessä asteessa. Kuosittele tencelinen tiskirätti hyvin pesun jälkeen jotta se pysyy kauniimpana käytössä.

Valmistus: Tencel-lanka valmistetaan ympäristöystävällisin menetelmin Euroopassa. Kangas neulotaan Orivedellä. Valmis kangas painetaan käsin Porvoossa, jossa tuotteet myös ommellaan ja viimeistellään

Tietoa materiaalista

Tencel

Tencel on kauppanimi Euroopassa valmistetulle lyocell-kuidulle. Kuitu valmistetaan vastuullisen metsäteollisuuden selluloosasta, eli puusta. Tencel-lanka valmistetaan samaan tapaan kuin viskoosi, mutta ympäristöystävällisemmin. Kemikaaleja käytetään vähemmän, ja ne joko kierrätetään (suurin osa) tai puhdistetaan. Myös energiaa kuluu vähemmän kuin viskoosin valmistuksessa. Vettä materiaalin tuotannossa kuluu kymmeniä kertoja vähemmän kuin puuvillan tuotannossa. Käyttämämme tencel-kangas on valmistettu 100 % tencelistä, eikä siis sisällä lainkaan esimerkiksi polyesteria.

Keittiöpyyhe

Keittiöpyyhe on Euroopassa valmistettua puuvillapellavaa (50% / 50%). Materiaali on loistava keittiöpyyhe-käytössä, sillä se ei juurikaan nukkaa ja tulee muutaman pesun jälkeen erittäin imukykyiseksi. Kutistuma pituussuuntaan noin 5 %, kuositellaan kosteana pituussuuntaan venyttäen. Pesu kuudessakymmenessä asteessa.

Valmistus: Kangas on valmistettu Euroopassa. Pyyhkeet leikataan Aitoossa, painetaan samassa paikassa osittain aurinkosähköä käyttäen (laskennallisesti joka neljäs pyyhe on painettu täysin aurinkosähköllä), ommellaan Pirkanmaalla ja viimeistetään Porvoossa.

Puuvilla-pellava

Keittiöpyyhekankaamme on ns. ”puolipellavaa”, eli kangasta joka on loimen suuntaan puuvillaa ja kuteen suuntaan pellavaa. Tällöin kankaassa yhdistyvät kummankin materiaalin hyvät ominaisuudet. Puolipellavainen kangas on kevyttä ja ilmavaa, erittäin imukykyistä ja melko nukkaamatonta. Käyttämämme kangas on kudottu Euroopan vanhoilla pellavaseuduilla Itä-Euroopassa. Pellavan viljely ei vaadi paljon torjunta-aineita, keinokastelua eikä lannoitteita. Lisäksi se on erittäin kestävä kuitu. Näistä syistä pellava onkin ekologinen materiaali.

puuvilla-pellava